Usuarios registrados


Chrysothrix chlorina (Ach.) Laundon

Chrysothrix chlorina (Ach.) Laundon
Comentarios: 0 atomasvidal

Google Adsense Block

Principal / Astronomía / Seguiment de cometes

Seguiment de cometes

Seguiment de cometes





Image Details

Descripción: 06-11-2005
Àger

L'activitat principal que faig en el mon de l'Astronomia amateur és el seguiment de cometes, prenent imatges i mesurant la seva posició (Astrometria) i brillantor (Fotometria) i enviant aquestes dades a l'organisme oficial professional que coordina aquest tipus de dades, és a dir, l' MPC (Minor Planet Center). Per ara, no havia enviat a aquestes planes cap imatge relacionada amb aquesta activitat. Quan es fan imatges per aquesta activitat les imatges no es tracten de cap manera, per no no destruir les dades científiques que s'hi poden extreure.

Constantment hi ha cometes desplaçant-se pel Sistema Solar i no alavora de nosaltres. De tant en tant algun cometa s'acosta i arriba a veure's a simple vista o amb prismàtics i aleshores és quan es converteix en notícia, però, nosaltres, a part d'aquests treballem constantment amb cometes que la gent desconeix que estan "circulant", i que són molt poc brillants i estan realment lluny.

En aquest cas, per veure el moviment d'un cometa, envio una imatge del cometa C/2003 K4 (LINEAR), que s'està allunyant del Sol (i de nosaltres) a una velocitat de 18.77 Km/s (és a dir, 67572 Km/h) i que es troba a 4.16 UA (Unitats Astronòmiques), és a dir, a 4.16 vegades la distància que hi ha de la Terra al Sol. Es mou en una òrbita hiperbòlica, el que vol dir que no tornarà ma més a les proximitats del Sol. Així com les captures que fem d'ocells en vol que es veu tot el fons mogut, en aquest cas el que està parat és el cometa, amb lo que es veuen les estrelles de fons (i una galàxia) mogudes, en la distància que el cometa es mou en 21m 50s. El cometa, en aquest cas, es veu al centre de l'imatge en forma perfectament circular (és una manera de detectar objectes en moviment com en el cas també d'asteroides). Es podia haver fet al revés parant les estrelles i mostrant el moviment del cometa en un traç.

L'estel amb una creu és resultat de la saturació de l'estrella en el xip que fa que es comenci a veure una part interna del telescopi.

Les captures estan preses a partir de les 4 de la matinada (hora oficial) a 2 graus de temperatura i una humitat altíssima.

Telescopi: Newton Sky-Watcher de 200mm de diàmetro a f5. Muntura Super Polaris. Skysensor 2000PC.

PD: A vegades tinc sorpreses de com es veuen les imatges astronòmiques en altres monitors, quan en el meu es veuen en un fons perfectament negre. Espero que es vegi bé.

Càmara: Starlight Xpress MX-916USB
Suma de 8 imatges de 164s cada una (2m 44s cada una. En total 21m 50s).
Fecha: 07.11.2005 14:54
Impactos: 2243
Descargas: 3
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 12.5 KB
Envíado por: Francesc Baldrís
Palabras clave: Cometes, Eridà, Eridanus, Àger, Noguera

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
No hay comentarios para esta imagen


Imagen anterior:
Quart creixent
Siguiente imagen:
Protuberàncies solars