Usuarios registrados


2009 Roses 9

2009 Roses 9
Comentarios: 0 imartinez

Google Adsense Block

Principal / Micologia / Laccaria tortilis

Laccaria tortilis

Laccaria tortilis

Image Details

Descripción: Foto feta el dia 26.11.2005, a una zona fangosa i obaga entre Celrà i les Mines del Niño Jesús, a les Gavarres.
Sempre m'han fet gràcia aquests petits bolets que semblen com goma. Són bolets per els micòlegs, per els curiossos, per els amants del macro. Molts cops la classificació d'un bolet no és mes que un exercici d'identificació, no té més utilitat que el pur coneixement i tot així aquests petits sers donen alegries quan resulta que no estàn citats a una zona , tot ser corrents. Com algún cop he dit, a vegades la felicitat està en saber gaudir de coses petites.
Aquesta Laccaria és molt petita. Té un capell d'uns 2 cms les més grans, molt estriada i de marge irregular. No és comestible, perquè quasi es totalment aigua. Més d'un 95 % és líquid element per natura. Tot així em pregunto molts cops quin paper juguen a la natura, si tenen relacions micorríciques amb alguna planta, quins insectes els mengen i em dono compte el poc que sabem.
Foto feta amb Nikon Coolpix 4.500, a pols.
Tractada amb Autoeye, Photoshop 7, NI i Editor HTLM.
Fecha: 01.12.2005 20:42
Impactos: 1345
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 71.8 KB
Envíado por: atomasvidal
Palabras clave: Laccaria, tortilis, Les, Gavarres, Celrà

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
Francesc Baldrís
Miembro

Fecha de alta: 29.04.2005
Comentarios: 16027
Gaudir de coses petites

Estic totalment d'acord amb tu en que "a vegades la felicitat està en saber gaudir de coses petites", però som humans i, a vegades, no volem, o no sabem fer-ho i ens compliquem la vida. Però saber gaudir de la contemplació, o de la classificació, d'uns bolets com aquests ja és un bon exemple de gaudir de coses petites. Molt interessant l'explicació i molt bona foto dels bolets en el seu entorn. Felicitats per la foto i per saber gaudir de les coses petits i d'enrecordar-nos-ho.
02.12.2005 07:01 Offline Francesc Baldrís fbaldris at sigmascorpii.com


Imagen anterior:
Moixí (Suillus bellinii)
Siguiente imagen:
Geastrum sessile