Usuarios registrados


Ocells de metall

Ocells de metall
Comentarios: 0 Ramon Faura

Google Adsense Block

Principal / Otros / Boumort / Voltor comú (Gyps fulvus)

Voltor comú (Gyps fulvus)

Voltor comú (Gyps fulvus)

Image Details

Descripción: Boumort
08-04-2006

Aquest immadur de voltor comú, conjuntament amb un altre, van ser els únics voltors que van estar parats mirant cap al cel i cap a l'observatori. Si no m'equivoco són els 2 voltors que quan vam arribar estaven un a la part més alta d'un arbre, i l'altre va marxar caminant quan passavem amb el 4x4 del guardes. Els altres, que segons els guardes es van arribar a concentrar en gran quantitat per damunt de la carena del Boumort, no ho van veure clar i no van baixar i ens van deixar amb un pam de nas i l'ovella (que proporcionen els guardes, aixi com moltes potes sueltes, pagant 20 euros) sense tocar. Amb aquests rapinyaires que arriben a ser molt descarats un cop comencen a jalar, s'ha d'anar molt en compte abans de que comencin, ja que s'hi intueixen alguna cosa no baixen. Per això les finestres de l'observatori tenen cortines negres amb només 2 forats per poder fer les fotos o observar i que han d'estar tancades el màxim possible. S'ha de procurar només obrir la finestra frontal ja que les dels costats o del darrera (l'observatori és hexagonal) poden iluminar les siluetes de la gent que hi ha a dins i fer-les aparents pels voltors, així com fotos amb flaix a dins de l'observatori abans de plegar, treure el nas pels forats, massa soroll, precipitació amb fer fotos massa aviat, ... No sabem que és el que realment va passar però la pròxima vegada (es pot repetir, ho permeten, això sí amb els permissos en regla i pagant el que demanen) haurem d'extremar les precaucions perque els voltors baixin i comencin a menjar.

Per altra banda, 4 persones (el màxim permès) és massa gent, i encara que hi hagi molt bon rotllo és millor anar només 2, evita molt de soroll i moviments i permet més oportunitats. Per qui estigui interessat en fer-ho ha de tenir en compte que s'ha d'estar tancat a l'observatori de 9 del matí fins a les 6 de la tarda sense poder sortir ni obrir o tancar cap finestra ja que només es poden obrir abans de que marxin els guardes (s'obren cap a fora). L'observatori te un lavabo per aguantar millor l'espera). Qui estigui interessat a fer els tràmits l'enllaç és, http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/fauna/fauna_auctoctona/autoritzacions/observatori_boumort.jsp

Com que erem masses vam haver d'improvisar i a estones, amb només 2 telescopis posats (si tot haguès anat bé els equips haguèssin sigut teleobjectius) i anar intercanviant targetes per poder fotografiar els 4. Li haig d'agraïr molt a L'Armand que em deixes posar la meva tarjeta a la seva càmera i me la deixès manipular, així com el seu telescopi.

Nikon Coolpix 4500, adaptador i disparador Satur.
ISO100, 1/33, f8.6. Enfóc manual, prioritat a la apertura, mode macro.

Telescopi Swaroski ATS 80 HD. Ocular Zoom 20x-60x. Trípode i ròtula 501 Pro de Manfrotto.

Nivells. Màscara d'enfoc.
Fecha: 17.04.2006 14:32
Impactos: 2550
Descargas: 1
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 97.9 KB
Envíado por: Francesc Baldrís
Palabras clave: Voltor, comú, Gyps, fulvus, Boumort

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

EXIF Info

Fabricante: NIKON
Modelo: E4500
Tiempo de exposición: 1/33 sec(s)
Valor de apertura: F/8.6
Velocidad ISO: 100
Fecha de creación: 08.04.2006 10:47:45
Longitud focal: 28.9mm

Discussion

Autor: Comentario:
No hay comentarios para esta imagen