Usuarios registrados


cadernera (Carduelis carduelis)

cadernera (Carduelis carduelis)
Comentarios: 1 rcasafont

Google Adsense Block

Principal / Astronomía / Nebulosa i cúmul d'estels IC1396

Nebulosa i cúmul d'estels IC1396

Nebulosa i cúmul d'estels IC1396

Image Details

Descripción: 29-11-2013
Àger

Aquesta nebulosa, situada a la constel·lació de Cefeu, a la Via Làctia, també inclou un cúmul d'estels (agrupació d'estels "relacionats" els uns amb els altres) que ocupa bona part de l'extensió que es veu de la nebulosa a la foto i que te el mateix nom. D'aquí ve el concepte de "cúmul + nebulositat".

Està a 3000 anys llum de nosaltres i una dimensió "aparent" al cel de 3 graus d'arc. La Lluna plena fa 30 minuts d'arc amb el que aquesta nebulosa, "aparentment al cel", fa com 6 llunes plenes de diàmetre.

La nebulosa està tant formada per parts de gas que la configuren com a nebulosa d'emissió, com per núvols foscos de pols. L'estel central brillant a la foto excita la nebulosa. La nebulosa és una zona de formació d'estels.

L'estel carabassa (Mu Cephei) que destaca a dalt, a la dreta de la foto, és de les més grans que es coneix i posada en el lloc del Sol arribaria fins a l'òrbita de Saturn !!!

Podeu veure una versió més gran de la foto a l'enllaç, http://oacmmm2.sigmascorpii.com/galeries.php?sfpg=RFNMUi9DbHVzdGVyIHBsdXMgbmVidWxhZS8qSUMxMzk2LmpwZyoxKmltYWdlZm9ybSoqYTAxNmUyOWIzZGNlNTA2YjhjYWU5NjE5MWVlMTM5OGI . La foto en la seva mida original per ara no l'he pujat.

Telescopi: Borg 77 ED + aplanador de camp. Montura Atlas EQ-G d'Orion. Telescopi de seguiment EZG-60 de Lunático. Càmara de seguiment Luna QHY6.

Canon 5D modificada (filtre d'infraroigs original retirat i substituït per filtre Baader). Suma de 12 imatges de 15 minuts cada una (equivalent a una exposició de 3 hores). Exposicions fetes entre les 19:42h i les 22:48h de la tarda-nit (hora oficial).

Suma d'imatges feta amb el programari DeepSkyStacker. Imatge tractada amb el programari PixInsight.
Fecha: 03.12.2013 20:05
Impactos: 1058
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 135.8 KB
Envíado por: Francesc Baldrís
Palabras clave: IC, 1396, vdB, 142, Trompa, Elefant, Via, Làctia, Nebulosa, Cepheus, Cefeu, Cal, Maciarol, Àger

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
No hay comentarios para esta imagen