Usuarios registrados


Femella (Agrodiaetus escheri).

Femella (Agrodiaetus escheri).
Comentarios: 0 Josep Martin

Google Adsense Block

Principal / Astronomía / Les Plèiades (M45), amb les seves nebulositats, i el núvol de pols que l'envolta

Les Plèiades (M45), amb les seves nebulositats, i el núvol de pols que l'envolta

Les Plèiades (M45), amb les seves nebulositats, i el núvol de pols que l'envolta

Image Details

Descripción: 28-11-2013
Àger

Aquest cúmul, un dels més propers i potser el més popular, està a uns 400 anys llum de nosaltres i s'ha format en els últims 100 mil·lions d'anys, és a dir, és molt jove. Està format per estels blaus calents i molts dels estels que el formen encara estan rodejats de restes de la nebulositat a partir de la qual es van formar.

Es pensava que el núvol de pols que l'envolta (s'allarga més enllà del camp de la foto) eren restes de la formació del cúmul però ara es creu que són independents i que el cúmul l'està creuant.

Popularment se l'ha conegut com "Les Set Germanes", "Les cabretes", "Les cabrelles", ...

Podeu veure una versió més gran de la foto a l'enllaç, http://oacmmm2.sigmascorpii.com/galeries.php?sfpg=RFNMUi9DbHVzdGVyIHBsdXMgbmVidWxhZS8qTTQ1LmpwZyoxKmltYWdlZm9ybSoqMDZlMDQ2MGUxYjhmZmI4MTM3ZWRjNjgxN2Q1NTQ0Yzk . La foto en la seva mida original per ara no l'he pujat.

Telescopi: Borg 77 ED + aplanador de camp. Montura Atlas EQ-G d'Orion. Telescopi de seguiment EZG-60 de Lunático. Càmara de seguiment Luna QHY6.

Canon 5D modificada (filtre d'infraroigs original retirat i substituït per filtre Baader). Suma de 16 imatges de 15 minuts cada una en RAW i ISO 1600 (equivalent a una exposició de 4 hores). Exposicions fetes entre les 19:43h i les 23:48h de la tarda-nit (hora oficial) a Àger, en control remot des de Rubí.

Suma d'imatges feta amb el programari DeepSkyStacker. Imatge tractada amb el programari PixInsight.
Fecha: 06.12.2013 10:20
Impactos: 1206
Descargas: 0
Puntuación: 0.00 (0 Votos)
Tamaño de archivo: 143.3 KB
Envíado por: Francesc Baldrís
Palabras clave: Plèiades, M, 45, Cúmul, Nebulosa, Set, Germanes, Cabretes, Cabrelles, Taure, Taurus, Cal, Maciarol, Àger

Prodigy 4image Theme by Moxet Khan

Discussion

Autor: Comentario:
No hay comentarios para esta imagen